Stenstansdagarna 2011: Sundsvalls Nyheter producerar Stenstanstidningen

Stenstansdagarna genomförs även i år, kommunen blir huvudman och det blir tredje året för denna stadsfest som i år genomförs den 2-4 september.

Ett av mina projekt under 2009 och 2010 har varit Stenstansdagarna. En ny stadsfest i Sundsvall med utgångspunkt i Sundsvallsbranden 1888. Denna stadsfest har ett historiskt perspektiv och Sundsvalls Tidning publicerade en tidning med typografi från slutet av 1800-talet och i broadsheet, det format som gällde på den tiden. Jag var projektledare för tidningen och Annalena Persson redigerade.

Tidigare i vår kom beskedet att Stenstansdagarna inte skulle genomföras under 2011. Men nyligen kom ett nytt och positivt besked. Det blir Stenstansdagar även i år.

Kommunen blir huvudman och projektledare är Malin Berglund.

Även i år är jag projektledare för Stenstanstidningen, men i år blir det Sundsvalls Nyheter som trycker tidningen.

Läs mer på Stenstansdagarnas webb och på Facebooksidan.

Stenstanstidningen 2009

Stenstanstidningen 2009

Jo, det var ju inte så länge sedan ST gick över till tabloid, men man glömmer fort. Häromdagen hörde jag följande kommentar från en ST:läsare på flyget från Sundsvall: ”Tur att dom gjorde den här tidningen mindre. Tänk vad jobbigt det var att läsa den förut, den täckte ju hela frukostbordet.”

• Under hösten 2010 hade jag och Katarina konstutställning på Almamia i Sundsvall. Läs mer om det på ST.NU och på www.2hearts.nu.

• Naturligtvis var jag under hösten på Tidningsutgivarnas Branschdagar i Stockholm och SNDS-kongressen i Oslo och lämnade ett antal rapporter därifrån.

Kontakt: svenake.bostrom@gmail.com

This entry was posted in Mediehistoria, Medieutveckling, Sundsvall and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.