Första texten lämnad till Stenstan Visitors Center

Stadshuset Sundsvall före branden 1888

Stadshuset Sundsvall före branden 1888

Ett av de senaste uppdragen jag haft nu under vårvintern är några kapitel ur Sundsvalls historia, nämligen mitt specialområde – Sundsvallsbranden. Det är texter som ska finnas på datorskärmarna i SVC (Stenstan Visitors Center), som nu byggs för fullt i Stadshuset vid Stora torget. Där kommer stans historia att åskådliggöras på ett interaktivt sätt i text och bild.
Återstår att lämna en del bildförslag samt färdigställa ett par kartor och andra illustrationer som berättar om branden.

Andra delar av Sundsvalls historia skrivs av Anders Stjernberg, författare och expert på byggnadsminnen och kulturmiljövård, med företaget ADL Creativa AB, samt historieforskaren och författaren Nils-Johan Tjärnlund.

Läs mer om projektet med Stenstan Visitors Center på bloggen stenstanvisitorcenter.wordpress.com/som skrivs av Jens Persson (JP),
Informatör i projektet Stenstan Visitor Center, Maria Åslin (MÅ)
Projektledare, Stenstan Visitor Center och Cecilia Enerud (CE)
Turistbyråchef, Visit Sundsvall.

Återkommer om invigningen. Den 1 april var det sagt först, men det här är inget aprilskämt :) så senaste budet är någon gång i juni. Ska vi gissa på nationaldagen kanske?

This entry was posted in Sundsvall and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.