Ny bok årets största projekt

Så såg den första upplagan ut, som utkom sommaren 1988.

Så såg den första upplagan ut, som utkom sommaren 1988.

Den senaste tiden har jag fått ett par nya uppdrag med en utvärderingsrapport åt ett statligt verk och produktionen av ett nyhetsbrev åt ett medieföretag. Men årets (2014) största projekt är produktionen av en ny upplaga av min bok om Sundsvallsbranden, ”Den tändande gnistan”.

Boken kom ut första gången till 100 årsminnet av Sundsvallsbranden, den största stadsbranden i Sveriges historia. Den gavs alltså ut 1988, av min dåvarande arbetsgivare Sundsvalls Tidning och sålde strax under 4.000 exemplar.

Jag har fått många förfrågningar om inte boken ska ges ut igen, och nu är det dags. Så de senaste månaderna har jag jobbat med att redigera om en del av texterna och utökat ett av kapitlen. Det handlar om de övriga platserna där det brann samma dag, bland annat Umeå, där branden startade omkring en halvtimme efter brandens utbrott i Sundsvall.

Boken kommer att få en annan utformning och kommer att tryckas av ett tryckeri i Sundsvall. Planerad utgivning är efter sommaren.

Mer information kommer under våren.

 

This entry was posted in Sundsvall, Sundsvalls historia and tagged , , , . Bookmark the permalink.